Nieuws

Regelmatig versturen we een digitale nieuwsbrief naar onze leden. Zo blijf je op de hoogte van het reilen en (vooral) zeilen van de vereniging. Nieuwe leden worden automatisch in de maillijst opgenomen. Gaat er toch iets mis en heb je onverhoopt geen nieuwsbrief ontvangen? Stuur dan een e-mail met je naam, adres en e-mailadres naar secretaris@www.waolenwiert.nl.

 De nieuwsbrieven van dit seizoen kun je hier lezen.

Nieuwsfeitje: Deelnemers zeilcursus doen examen

 
Zondag 12 september 2021 was het een spannende dag voor de deelnemers aan de zeilcursus CWO I en CWO II. In het afgelopen half jaar was er door de cursisten veel gelezen en gevaren om te leren zeilen. Het was een lastige periode vanwege de hoogwater periode en het ontbreken van wind. Eindelijk was dan de dag om aan de examencommissie te laten zien dat de cursisten de boot goed onder controle hebben. Het resultaat was een heleboel geslaagden. Van harte gefeliciteerd!!  Met dank aan alle instructeurs en helpers.

 

 

Nieuwsfeitje: Geslaagd voor het zeildiploma
Zondag 6 september 2020 was het een spannende dag voor de deelnemers aan de zeilcursus CWO II van de zeilvereniging de Waolenwiert. In het afgelopen half jaar was er door de cursisten veel gelezen en gevaren om te leren zeilen. Dit was de dag om aan de examencommissie te laten zien dat de cursisten de boot goed onder controle hebben. Het resultaat was een heleboel geslaagden. Van harte gefeliciteerd!!
Met dank aan alle instructeurs en helpers.

Nieuwsfeitje: Nieuwjaarsduik 2020
Op woensdag 1 januari 2020 hebben verschillende dappere leden van onze vereniging een nieuwjaarduik gemaakt. Waar het bij het zeilen de bedoeling is om uit het water te blijven, is nu gekozen voor een duik in het koude water. Onder aanmoediging van de coach ging iedereen te water (en er heel snel weer uit). Reserveer alvast 1 januari 2021 voor de volgende duik!

 

Nieuwsfeitje: 1-tjes trofee
We hebben voor het eerst in de geschiedenis van de Waolenwiert de 1-tjes trofee kunnen uitreiken!
Veerle (stuurvrouw) en Karlijn Nienhuis hebben deze trofee gewonnen. Beide dames hebben in hun RS Feva meegedaan aan alle wedstrijden en zijn bij al deze wedstrijden op de eerste plaats geëindigd. Hartelijk gefeliciteerd!

 

 

 


Nieuwsfeitje: Geslaagd voor het zeilexamen
Zondag 15 september 2019 was het een spannende dag voor de deelnemers aan de zeilcursus van de Waolenwiert. In het afgelopen half jaar was er door de cursisten veel gelezen en gevaren om te leren zeilen. Bij een lekkere wind was het tijd om aan de examencommissie te laten zien dat ze de boot goed onder controle hebben. Het resultaat was een heleboel geslaagden. Van harte gefeliciteerd!! Met dank aan alle instructeurs en vrijwilligers.

Nieuwsfeitje: Trotse eigenaar botenterrein
In het voorjaar van 2019 is de Waolenwiert eigenaar geworden van het terrein. We kunnen met groot enthousiasme door met het ontwikkelen van ons domein. De vereniging is voor de toekomst verzekerd van een plek voor alle watersportactiviteiten. De aankoop is tot stand gekomen dankzij de medewerking van de gemeente Eijsden-Margraten, Stichting Waarborgfonds Sport, Rabobank, VHN Notarissen Maastricht, Jachthaven Portofino en familie Sondagh. 

Nieuwsfeitje: Opruimactie Maas eilanden
 
Enkele leden van de Waolenwiert hebben samen met het team van “Eijsden-Margraten Cleanup” een klein gedeelte van de Maas opgeruimd. De eilandjes ter hoogte van het veerpontje waren vervuild met materiaal dat was blijven hangen na het hoogwater.
Het was intensief werk dat met veel geduld uitgevoerd moest worden. Het resultaat was verbazend, wat een groot verschil hebben we gemaakt! De vogels en ouders van de kleine kuikens op het eiland hielden ons goed in de gaten. Na een stormachtige terugtocht zijn we weer veilig in de haven aangekomen.

Nieuwsfeitje: Clubkampioenen 2018 bekend
Het begin van het zeilseizoen wordt traditiegetrouw aangegrepen voor het bekend maken van de clubkampioenen. De eindstand is bepaald op basis van de uitslagen van alle georganiseerde zeilwedstrijden van het voorgaande seizoen.
Sandra Beurskens (tweede van links) is de kampioene in de open klasse. Arend te Velde (rechts) is kampioen Catamaran, met Lucien Vleugels (links) als goede tweede. Veerle Nienhuis (tweede van rechts) is kampioene RS Feva. Sascha de Boer is kampioen in de optimistenklasse (kon helaas niet bij de fotoshoot zijn).